OAJ:n valtuuston syyskokous 2019

Oaj:n valtuuston syyskokous oli Pasilassa 13.-15.11.2019. Pari viikkoa aiemmin olleessa yleissivistävien opettajien seminaaripäivissä oli jo esillä luokanopettajien palkkauksen parantaminen järjestelyerällä. Yleissivistävien opettajien kokouksessa päädyttiin esittämään luokanopettajien peruspalkan parantamista tai korkeimpien opetusvelvollisuuksien pienentämistä. Puhuin ja äänestin valtakunnallisen järjestelyerän puolesta luokanopettajien palkkauksen parantamiseksi.

Kokouksen vieraana kävi puhumassa Li Andersson, jonka puheesta poimin tärkeimpänä muutaman seikan:

  1. Tärkeää on mitä tehdään ja miksi tehdään.
  2. Opettajia pitää kuunnella opetukseen kohdistuvissa asioissa, myös rakentamisessa. Hän ei vain pysty vaikuttamaan asiaan hyvin.
  3. Hän haluaa tuoda esille kolme lukua: 40, 80 ja 15.

Li Andersson haluaa tuoda nämä luvut esille: Työllisyysprosentti perusopetukseen koulutuksensa lopettaneiden kesken on 40. Tämä on todella alhainen verrattuna koulutettuihin ihmisiin. Tulevaisuudessa korkeakoulutusta vaativien työpaikkojen osuus työpaikoista on 80%. Viimeinen luku on ammattiopetuksen keskeyttämisprosentti niin, että nämä opiskelijat jäävät perusopetuksen varaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *