Minä

 

Minä olen Jussi Ernamo, 37-vuotias helsinkiläinen luokanopettaja. Työskentelin Vesalan ala-asteella päätöimisesti 10 vuotta, sivutoimisesti jo vuodesta 1999. Vuonna 2016 siirryin Oulunkylän ala-asteelle. Olen toiminut johtoryhmässä molemmissa kouluissa. Olen myös toiminut vertaismentorina ja tutor-opettajana.

Olen opettanut alkuopetusluokkia kohta kahdeksan vuotta. En ole erityisesti hakeutunut alkuopetukseen, vaan osittain pitkässä jaksossa on sattumaa mukana. Ennen alkuopetuskauttani opetin luokat neljännestä kuudenteen. Oman luokan lisäksi olen opettanut liikuntaa ja teknistä työtä muille luokille. Omalle luokalleni olen yleensä opettanut kaikki aineet. Joskus olen saanut opettaa kerhoja ja valinnaisia opintoja aiheissa, jotka ovat minulle erityisen läheisiä: kitarakerho, kamerakerho ja matematiikka. Olen suorittanut yliopistossa myös matematiikan aineopinnot, joten olen pätevä matematiikan aineenopettaja.

Helsinki on minulle tuttu kaupunki. Olen syntynyt Pasilaan, jossa aloitin koulunkäyntinikin. Vanhempien mukana muutin kouluikäisenä Mellunmäkeen, jossa vartuin. Opiskeluaikana asuin Arabianrannassa, Arabiassa ja  Merihaassa. Opiskeluiden päätyttyä asuimme Pohjois-Haagassa perheeni kanssa, kunnes saimme tontin Maunulasta, jonne rakennutimme omakotitalon. Olen kahden lapsen isä. Kesäisin vietän aikaa Raumalla, Sastamalassa ja Jämsässä. Suunnistusharrastuksessa olen kiertänyt paljon ympäri Suomea ja pohjoismaita.

Harrastan kestävyysurheilua. Päälajini on suunnistus, mutta olen kokeillut monia muitakin lajeja. Vuonna 2017 voitin suomenmestaruuden rogainingissa. Rogaining on erittäin pitkän matkan suunnistusta, jossa rata suunnitellaan itse. Suomenmestaruuskilpailut käydään 24 tunnin matkalla. Kiersin kahden kaverini kanssa 113 kilometrin matkan vaativissa Vuokatin maastoissa. Olen juossut myös maratonin, ennätykseni on 2h 44min.

Voit ottaa yhteyttä: jussi(at)ernamo.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *